Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Athens Lindy Hop love!

Καινούρια μεγάλη αγάπη! Έρωτας κεραυνοβόλος- με την πρώτη ματιά (ή καλύτερα, με την πρώτη στροφή)!
Όλα ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό, όταν ένα Σάββατο μεσημέρι, στην περιοχή των Αμπελόκηπων η σχολή χορού Athens Lindy Hop άνοιξε τις πόρτες της για ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα Swing για αρχάριους και αποφάσισα να τολμήσω να δοκιμάσω κι εγώ την τύχη μου. Μια και δυο λοιπόν ξεκίνησα κουνιστή-λυγιστή, κανόνισα και με δυο φίλους και γνωστούς και πήγα. Γινόταν ένας ψιλοχαμός και ήμουν σίγουρη πως δεν θα καταφέρναμε σε καμία περίπτωση να χορέψουμε, αλλά με ξεγέλασαν! Διότι εμφανίστηκαν οι δασκάλες (οι υπέροχες Μαρία-Νεφέλη και Μαριάντζελα), πιαστήκαμε σε ζευγάρια και μόλις η μουσική άρχισε και φυσικά κατόπιν υποδείξεων, αρχίσαμε σιγά-σιγά να λικνιζόμαστε (ή για να είμαι πιο σαφής... να κουνιόμαστε σαν ζαλισμένα ρομποτάκια), να σπρωχνόμαστε, να πατάμε ο ένας τον άλλον κι ενίοτε να δίνουμε κατά λάθος μπατσάκια ταυτόχρονα με δειλά συγγνώμη-δεν-το-ήθελααααα και τελικά (ω του θαύματος!) χορέψαμε! Ένα ολόκληρο τραγούδι! Συνειδητοποίησα μάλιστα πως μετά από πολύ πολύ καιρό ήμουν τόσο μα τόσο ευτυχισμένη και απλώς δεν ήθελα όλο αυτό να τελειώσει ΠΟΤΕ! Ακόμα κι όταν πλέον με δυσκολία αποχωρίστηκα αυτόν τον τόσο φωτεινό και πολύχρωμο χώρο, το χαμόγελο της Colgate είχε βεντουζάρει στην φάτσα μου και κάθισε εκεί για όλη τη μέρα, τόσο που σχεδόν ανησύχησε ο περίγυρος πως πλέον τα έχασα για τα καλά!
Φυσικά γράφτηκα στο τμήμα των αρχάριων και σας ενημερώνω λοιπόν πως πλέον είμαι κι εγώ μια αρχάρια Lindy Hop dancer και το περηφανεύομαι κιόλας! Μάλιστα η ξεδιάντροπη είχα το θράσος να πάω να χορέψω και στον δρόμο σε ένα mini happening που έγινε το περασμένο Σάββατο στη Γλυφάδα, έχοντας μόνο τις λιγοστές γνώσεις που αποκόμισα από 1 1/2 μάθημα! Εντάξει, αρχικά είχαμε πιάσει μια γωνίτσα τα αρχάρια για να μην ενοχλούμε τους παλιούς και έμπειρους με τις άτσαλες κινήσεις μας και τα στραβοπατήματά μας, αλλά δεν άργησε να έρθει η στιγμή που μας τράβηξαν κι εμάς κοντά τους, στροβιλίζοντάς μας με επιδεξιότητα... Μαγικό!
Είδατε λοιπόν, δεν φταίω εγώ για όλο αυτόν τον ενθουσιασμό: όταν μπαίνεις σε έναν κύκλο που σε δέχονται με ζεστασιά και τρυφερότητα, όταν όλοι γύρω σου χαμογελούν και απολαμβάνουν την κάθε στιγμή, όταν η μουσική είναι τόσο όμορφη και σε γλιστρά μαζί της σε μαγικά μονοπάτια, πώς να μην μαγευτείς κι εσύ; Παρατηρήσατε πως χρησιμοποίησα παράγωγα της λέξης "μαγεία" πάνω από μια φορά; :)
Δεν θα σας μιλήσω λοιπόν άλλο, ούτε για το είδος του χορού (θα σας αφήσω να διαβάσετε με την ησυχία σας εδώ και εδώ αν και φαντάζομαι πως οι περισσότεροι γνωρίζετε αρκετά καλά σε τι αναφέρομαι), ούτε για τη σχολή (μπορείτε να βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες εδώ τόσο για τα μαθήματα, όσο και για τους δασκάλους, τα τμήματα κλπ κλπ)- θα σας προτείνω μονάχα να το δοκιμάσετε κι εσείς, όσο ακόμα είναι νωρίς και τα βήματα που μαθαίνουμε δεν είναι τρελά δύσκολα και μπερδεψούρικα.
Και είμαι σίγουρη πως δεν θα το μετανιώσετε!
Κλείνω λοιπόν με ένα τραγουδάκι σχετικό :)




Υγ. (πολύ σημαντικό και ντροπή μου που δεν τον ανέφερα νωρίτερα!): Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε επίσης όλοι μας στον Άλεξ, του οποίου η παρουσία είναι εξαιρετικής σημασίας, τόσο στα μαθήματα όσο και στα πάρτυ, ιδίως για τα κορίτσια της υπόθεσης, γιατί πραγματικά στα χέρια του καταλαβαίνουμε τι σημαίνει να είναι κανείς καλός, πραγματικά καλός (!) παρτενέρ. 
Ακολουθεί επίσης βίντεο με τους τρεις υπέροχους δασκάλους μας, από εμφάνισή τους σε εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου.

3 σχόλια:

  1. Christinel ξέρω ότι δεν ενθουσιάζεσαι εύκολα και δεν χαρίζεις την προσοχή σου σε πράγματα που δεν αξίζουν και έτσι σήμερα όταν σε ακολούθησα στο πρώτο μου μάθημα swing ήξερα ότι θα περάσω πολύ ωραία. Με ένα μόνιμο χαμόγελο καρφωμένο στο πρόσωπό μου ξέρω ότι απόψε θα κοιμηθώ με το στόμα ανοιχτό, χάσκωντας από ευχαρίστηση και θα γεμίσω το μαξιλάρι σάλια. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχαχααα! Ετοιμάσου για ψώνια (να κινήσουμε την Αγορά, να χτυπήσουμε την Οικονομική Κρίση)- φουστίτσα, παπουτσάκια κι ό,τι άλλο χρειαστεί, γιατί τώρα πια είσαι κι εσύ ένα Swing girl! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα το swing νομίζω ότι άνθησε εν μέσω οικονομικού κράχ! Εξ ού και τα λιτά φορέματα/πουκαμισάκια. (τρελαίνομαι!!!) Με βλέπω στο επόμενο μάθημα να φοράω φόρεμα γιαγιάς, μαλλί κοτσιδάκια, και κόκινο κραγιόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή