Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται (ή μήπως... τρέφεται;)!

Σας έχω νέα- μεγάλες ανακαλύψεις στον ορίζοντα, ανακαλύψεις που θα μας φέρουν πιο κοντά στην Πράσινη Ανάπτυξη. Έξυπνα μηχανήματα που τρέφονται από μύγες και ποντίκια για να "ζήσουν" και να δουλέψουν. Δεν με πιστεύετε; Για ρίξτε μια ματιά....εδώ
Ένα ρολόϊ που κολλάνε πάνω του οι μύγες και καταναλώνοντας τες (8 μυγούλες για 12 μέρες λειτουργίας) γυρίζουν οι δείκτες του, ένα φωτιστικό (που λειτουργεί και πάλι χάρη στα ιπτάμενα ζωύφια) κι ένα τραπέζι-γκιλοτίνα που προσελκύει και αποκεφαλίζει ποντίκια! Κι αν όλα αυτά σας φαίνονται κάπως..."Grand Guignol", οι επιστήμονες-ερευνητές έχουν αντίθετη άποψη. Ο στόχος είναι το εκάστοτε μηχάνημα, ρομπότ, οικιακή συσκευή να μπορεί να αντλεί ενέργεια από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.
Οι εφευρέτες των έξυπνων αυτών μηχανών άντλησαν την έμπνευσή τους από εκείνα τα εξωτικά φυτά που με την πολύχρωμη, φαντασμαγορική και... χυμώδη εμφάνισή τους προσελκύουν διψασμένα έντομα με τα οποία και τρέφονται. Βρίσκουν μάλιστα το "κυνηγητό" με τα μυγάκια κάπως συγκλονιστικό θα έλεγα, διότι το ονομάζουν "μικρό θέατρο" (του Τρόμου;;;) όπου μια κοινή μύγα γίνεται αίφνης "ηθοποιός" (σημαίνει φως...) σε ένα πραγματικό θεατρικό παιχνίδι! Εγώ πάντως δεν θα ήθελα να βρίσκομαι στη θέση της μύγας, κι ας έμενα για πάντα στην Ιστορία του θεάτρου και του κινηματογράφου, για την εξαιρετική μου ερμηνεία!
Από την άλλη, πώς θα σας φαινόταν αν το σαλόνι σας αποτελούταν από σαρκοβόρα έπιπλα; Εγώ δεν είμαι και πολύ ενθουσιασμένη με την ιδέα. (δεν θα ήμουν καλή στο να συλλέγω ακέφαλα ποντίκια, θύματα του τραπεζιού μου-πόσο μάλλον να κάθομαι να τρώω πάνω στο τραπέζι αυτό). Ωστόσο,  όσον αφορά το ρολογάκι,σκέφτομαι σοβαρά να κάνω ένα τέτοιο δώρο στον κρεοπώλη μας, μόνο και μόνο για να αντικαταστήσει αυτό το ηλεκτροφόρο μηχάνημα που κάνει ηλεκτροπληξία θορυβωδώς στα πετούμενα, για να γλιτώσει το κρέας και τους πελάτες από άλλα δυσάρεστα.
Ξεχάστε λοιπόν τις μπαταρίες, φορτιστές και τα λοιπά παραδοσιακά μέσα παροχής ενέργειας, κρύψτε τις μυγοσκοτώστρες σας και κρατήστε μακριά τα  δαχτυλάκια σας από ρολόγια και τραπέζια που σας φαίνονται περίεργα. Διότι η Εξέλιξη καραδοκεί!

1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι δυνατόν να σοβαρολογείς! Θυμάμαι ένα επεισόδιο στον McGyver που το σύστημα που υποτίθεται θα προστάτευε το εργαστήριο έπαθε κολούμπρα και προσπαθούσε να σκοτώσει τον McGyver και την ερευνήτρια του επεισοδίου. Είδανε και πάθανε να γλιτώσουνε από τα ρομπότ με τους αισθητήρες κίνησης και θερμότητας που ξερνάγανε λέιζερ. Χρειάστηκε να κόψουνε το ρεύμα σε 3 πολιτείες για να ανοίξουνε την τελευταία στιγμή οι αεροστεγείς πόρτες και να μπορέσουν να αναπνεύσουν. Πρόσεξε μήπως το μπλέντερ σου προσπαθήσει να αντλήσει ενέργεια από εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή