Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικα bazaars στην πόλη

Μπήκε ο Δεκέμβριος κι έχει αρχίσει η ατμόσφαιρα να μυρίζει Χριστούγεννα- μην πείτε όχι! Στην γενικότερη αίσθηση βοηθάει φέτος και η μυρωδιά καμένου ξύλου που πλανάται στην ατμόσφαιρα καθώς η Οικονομική Κρίση (πάλι μπροστά μας αυτό το τερατάκι ή για να το θέσω πιο σωστά, το καλικαντζαράκι των φετινών Χριστουγέννων...) έχει προσθέσει σε πολλά σπίτια ένα νέο αξεσουάρ, τις ξυλόσομπες, καθώς τα ξύλα είναι φθηνότερα από το πετρέλαιο κι επιπλέον κάνουν και το φαγητό πιο νόστιμο, αφού οι εν λόγω σόμπες είναι και φουρνάκια τις περισσότερες φορές! Διάβασα μάλιστα σήμερα πρωί-πρωί πως θα βάλουν χέρι και στο δώρο των Χριστουγέννων και στον ιδιωτικό τομέα, οπότε φαντάζομαι όλο και περισσότεροι θα αναζητούμε παρόμοιες λύσεις για να ανακουφίσουμε τις τσέπες μας.
Επιστρέφω όμως στη Χριστουγεννιάτικη διάθεση και πάλι. Μην ξεχνώντας λοιπόν πως οι καιροί είναι δύσκολοι, θα μοιραστώ μαζί σας κάποια bazaars που εντόπισα και θα μπορούσαμε να προμηθευτούμε τα δωράκια μας από εκεί. Αν μάλιστα έχει πέσει κάτι και στη δική σας αντίληψη, περιμένω εδώ τις δικές σας προτάσεις! Πάμε λοιπόν:
  • Past Tense (Vintage & Crafts Bazaar)-Christmas edition! Οι "Les Broderies Anglaises" λατρεύουν τις μέρες των χριστουγέννων και γι'αυτό οργανώνουν το πιο ωραίο " Past Tense" της χρονιάς!΄Ενα 5 days
    special bazaar (αυθεντικά vintage, reproduction αλλά και επώνυμα second hand είδη ρουχισμού, παπούτσια και τσάντες, ιδιαίτερα accessories που δεν θα τα βρείτε πουθενά αλλού, καθώς και δίσκους μουσικής, cd, homeware, χριστουγεννιάτικα στολίδια, σπιτικά γλυκίσματα κ.α.), με πολύ εορταστική διάθεση, όπου μπορείτε να βρείτε τα πιο όμορφα δώρα για εσάς αλλά και τους φίλους σας, σε πραγματικά πολύ προσιτές τιμές προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ημερών! Όλα αυτά από το Σάββατο 17 έως και την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου ,από τις 13:00 το μεσημέρι και μέχρι τις 21:00 το βράδυ στο αγαπημένο μας Ginger Ale στην πλατεία Εξαρχείων.
  • "Γεια στα χέρια μας IV" ...πάει ένα βήμα parapera! Για μια ολόκληρη εβδομάδα, το "γεια στα χέρια μας", θα γεμίσει τον 1ο όροφο του parapera με χρώματα, σχήματα, υφές, φόρμες, τρελιάρικες ιδέες, ταλέντο και πολλή θετική... ενέργεια! Στην έκθεσή θα βρείτε: Χριστουγεννιάτικα δώρα – κόσμημα - αξεσουάρ – ένδυμα – χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα – παιχνίδια – πλεκτά - υφαντά – χάρτινες κατασκευές – ανακύκλωση. Διάρκεια Bazaar: Δευτέρα 12- Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
    Επισκέψιμες ωρες:
    Δευτέρα – Παρασκευή: 17:00 – 22:00
    Σάββατο – Κυριακή: 12:00 – 22:00
    Parapera - Αχαρνών 61 και Φερών (σταθμός ηλεκτρικού Βικτώρια) 
       
    • Bazaar Βάλε Φαντασία!!!! Ενα γιορτινό Bazaar γεμάτο χειροποίητα δημιουργήματα κατάλληλα για τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας. Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε παρουσιάσεις νέων τεχνικών στο decoupage μέχρι και πλέξιμο καθώς και άλλες εκπλήξεις και πολλά δώρα! Ώρες λειτουργίας: 17-18/12 13:00 - 22.00 (Ash In Art, Λαχούρη 1 και Ηρακλέους 10, Κυνοσάργους 11743, Αθήνα, ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΓΡΟΥ-FIX (έξοδος Καλλιρόης)  


    • Christmas Bazaar!!! από την Λίλιαν Συρίγου. Από την Πέμπτη 15/12 έως και την Κυριακή 18/12 ένα πολύ όμορφο εργαστήριο μετατρέπεται σε γιορτινό μαγαζάκι όπου θα βρείτε πανέμορφα κοσμήματα σε πρωτότυπα, πολύχρωμα, χαριτωμένα σχέδια που θα σας εντυπωσιάσουν! Ωράριο λειτουργίας Βazaar : 12.00-20.00


    •  Xmas Bazaar-Handmade stories. Για τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια και δώρα της τελευταίας στιγμής, ένα ακόμα bazaar στον χώρο του κινηματογράφου του Nixon. Χειροποίητα καλούδια φτιαγμένα με μεράκι (ρούχα, κοσμήματα, κεραμικά και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα), στις 18 Δεκεμβρίου και ώρες 14.00-23.00, Αγησιλάου 61Β στον Κεραμεικό.
    • Στις 17 Δεκεμβρίου ημέρα Σάββατο, η Πολιτιστική Ομάδα Πετραλώνων, στην πλατεία Μερκούρη, από τις 11πμ και μέχρι το απόγευμα διοργανώνει το δικό της bazaar με ρούχα, κοσμήματα, διακοσμητικά, βιβλία, παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά, ρακόμελα και μεζέδες! Για τη Σαββατιάτικη πρωϊνή σας βόλτα!
    Ρίξτε μια ματίτσα και στη λίστα του ftiaxto.gr   :)


     Εγώ από τη μεριά μου θα σας πρότεινα επίσης να αναζητήσετε όλα τα παραπάνω και στο facebook για να ενημερωθείτε αναλυτικά και για μουσικά live έκπληξη στα πλαίσια των bazaars καθώς και για το πρόγραμμα δωρεάν σεμιναρίων σε κάποια από αυτά.

    Καλές γιορτές σε όλους μας και φέτος και... καλά ψώνια!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου